Elvytysnukella voi ylläpitää ensiaputaitoja helposti

Posted by Miss Anabel Jenkins Jr. on July 24, 2023
Uutiset

Ensiapu on yksi tärkeimmistä kansalaistaidoista. Kurssin jälkeen ensiaputaitoja on hyvä pitää yllä, sillä taidot unohtuvat nopeasti. Esimerkiksi työpaikalle kannattaakin hankkia ensiapulaukun lisäksi myös ensiapunukke, sillä konkreettisen ihmismäisen nuken avulla opit jäävät mieleen paremmin. Tällöin on helpompi toimia myös oikean hädän hetkellä.

Ensiaputarvikkeita kotiin ja työpaikalle

Kun onnettomuus sattuu kohdalle, kukaan ei halua tuntea itseään neuvottomaksi. Paras ja jokaiselle mahdollinen keino varautua on suorittaa ensiapukurssi. Sertifioituja kursseja järjestää Suomen Punainen Risti ja kurssi tulee uusia aika ajoin.

Kurssin suorittamisen jälkeen taitoja kannattaa myös ylläpitää. Erityisesti työyhteisöön hyvä hankinta on elvytysnukke, jolla voi harjoitella avun antamista etukäteen. Osta elvytysnuket täältä ja pääset syventämään osaamistasi nopeasti.

Luonnollisesti tulee muistaa myös muut ensiaputarvikkeet. Ensiapulaukku on ehdoton vähimmäisvaatimus ja sellainen tulisi olla myös esimerkiksi autossa. Työpaikoilla ja julkisissa rakennuksissa on varsin usein myös defibrillaattori.

Millainen on hyvä nukke?

Ensiapunuken hankinnassa kannattaa muistaa muutama asia. Ensinnäkin oikeanlainen nukke on sellainen, jonka rintakehä nousee selvästi, kun sen suuhun puhalletaan. Tämän lisäksi nuken tulee voida ilmoittaa, kun paineluvoima on riittävä.

Vaatimukset täyttäviä nukkeja on useita, esimerkiksi Laerdal Little Anne sekä Prestan Professional -aikuisnukke. Epävarmassa tilanteessa asia kannattaa varmistaa.

Nuken lisäksi on hyvä hankkia myös vaihdettava kasvosuoja, jolla useampi henkilö voi harjoitella nukella hygieenisesti. Kannattaa myös muistaa hygieeniset puhdistuspyyhkeet nuken puhdistamiseen käyttökertojen välillä.