Maailman suurimmat mainostoimistot

Maailman suurimpana mainostoimistona pidetään englantilaista WPP plc -yritystä, sen palveluksessa on noin 179 000 työntekijää ja sillä on 3 000 toimistoa 111 eri maassa. Yritys on levittäytynyt ympäri maailmaa ja tehnyt itsensä tunnetuksi joka paikassa, mutta sen pääpaikka sijaitsee Lontoossa.

Yritys on perustettu vuonna 1986 ja vuonna 2000 se osti amerikkalaisen Young & Rubicam -mainostoimiston, niihin aikoihin yritysosto oli mainosalalla siihen asti tapahtunut suurin kauppa ja sen vuoksi hyvin merkittävä tapahtuma. Kyseisen oston myötä se nousi suurimmaksi mainosalan yritykseksi ohi Omnicom groupin ja Interpublicin, jotka olivat hallinneet markkinoita suurimpina siihen asti. Yritykseen kuuluu lukuisia markkinointitutkimusta harjoittavia yrityksiä sekä erilaisia tytäryhtiöitä.

Omnicom Group kuuluu suurimpiin mainostoimistoihin. Sen päämaja sijaitsee Yhdysvalloissa ja yritys keskittyy markkinointiin, strategiasuunnitteluun ja ostotoimintaan sähköisessä mediassa, digitaaliseen ja interaktiiviseen markkinointiin sekä sponsorimarkkinointiin. Se hoitaa myös PR-toimintaa ja asiakassuhdehallintaa. Yritys tavoittaa noin 5 000 asiakastaan yli 100 eri maassa.

Vuonna 2013 uutisoitiin suurista yrityskaupoista Publicis Groupen kanssa, Omnicom Groupin ja Publicis Groupen oli tarkoitus yhdistyä Publicis Omnicom Groupiksi. Se olisi toteutuessaan tehnyt yrityksestä maailman suurimman mainostoimiston. Kauppa kuitenkin peruttiin vuonna 2014 ja syyksi ilmoitettiin henkilökemioiden ja fuusion ongelmat sekä erimielisyydet.

Publicis Groupe on ranskalainen massiivinen toimija mainosalalla, jonka pääkonttori sijaitsee Pariisissa. Se tarjoaa niin digiajan markkinointia kuin myös perinteisempää tyyliä, media- ja markkinointipalveluita niin kansainvälisille kuin myös ranskalaisille asiakkailleen. Yritys on perustettu jo vuonna 1926 ja siihen kuuluu markkinointiosan lisäksi lukuisia sanomalehtiä, aikakausilehtiä, elokuvatuotanto ja radio sekä televisio.