Otatko kaiken hyödyn irti puhelimesi kamerasta?

Posted by Miss Anabel Jenkins Jr. on December 02, 2022
Uutiset

Kamerapuhelimet ovat olleet olemassa jo parikymmentä vuotta, mutta niiden kehitys erityisesti viimeisen muutaman vuoden aikana on ollut päätähuimaavaa. Voi olla jopa vaikeaa tunnistaa, onko kuva otettu puhelimella vai järjestelmäkameralla.

Kamerapuhelimissa on etuna niiden helppous, sillä ne ovat usein käden ulottuvilla kuvauksellisen hetken osuessa kohdalle. Vaikka otamme usein kuvia kamerapuhelimen vakioasetuksilla, on hyvä tietää, että puhelimissa on nykyään monia ominaisuuksia, joiden avulla kuvista saa vieläkin onnistuneempia.

Kamerapuhelimista löytyy erilaisia asetuksia eri tilanteisiin

Vaikka automaattiasetukset toimivat hyvin arkisiin ja nopeisiin kuvaustilanteisiin, kannattaa puhelimen kamera-asetuksia tutkia. Esimerkiksi muotokuva-asetuksella tarkennat kuvan kuvattavaan henkilöön ja muu tausta jää sumuisemmaksi. Eri valaistuksiin tarkoitetuilla asetuksilla voit puolestaan varmistaa sen, että kuvasi eivät ylivaloitu tai jää liian hämäriksi. Uudemmissa kamerapuhelimissa on niiden usean kameran ansiosta mahdollista ottaa myös laajakuvia ja tarkkoja lähikuvia. Enää ei tarvitse pelätä zoomausta kuvanlaadun heikkenemisen puolesta. Tietoja kamerapuhelinten ominaisuuksista saa helposti lukemalla niistä kirjoitettuja arvioita.

Voiko vanhemmallakin kamerapuhelimella saada hyviä kuvia?

Kyllä voi. Markkinoilla on erilaisia apuvälineitä, joilla voi edesauttaa parempilaatuisten kuvien ottamista. Esimerkiksi erilaisilla jalustoilla ja LED-valaisimilla voit varmistaa, että kuvasi eivät tärähdä ja että valaistus on riittävä. Jos puhelimessasi ei ole montaa kameraa, voit paikata niiden puutetta erilaisilla objektiiveilla, jotka voi kiinnittää puhelimeen kameran päälle ja irrottaa, kun niitä ei tarvitse. Esimerkiksi iphonetalo myy erilaisia tarvikkeita valokuvaamiseen. Osta mitä tarvitset saadaksesi juuri sellaisia kuvia kuin haluat!