Yrityksen edulliset markkinointikeinot

Posted by Roger on May 26, 2015
Uutiset

Yritysten markkinointistrategioiden luovuutta koetellaan jatkuvasti. Enää yksinkertaiset markkinointikanavat, kuten puskaradio, radio ja sanomalehdet eivät tavoita suuria asiakassegmenttejä. Täten markkinointikustannukset nousevat, kun taas voitot kutistuvat marginaaleihin. Mistä siis parhaat ja kustannustehokkaimmat markkinointistrategiat löytyvät? Vastaus on: sosiaalisesta mediasta.

Some eli sosiaalinen media vihastuttaa ja rakastuttaa. Yritysmaailmassa somen kautta mainostaminen ei ole enää kuitenkaan poikkeus, vaan päinvastoin nyrkkisääntö. Puskaradion kautta mainostamisen aika tuli ja meni tehden tilaa uudelle dynaamiselle ja ennen kaikkea edulliselle markkinointikanavalle. Käydään läpi muutama yksinkertainen esimerkki aloitteleville yrityksille.

LinkedIn auttaa yritysverkoston laajentamisessa

Paras paikka aloittaa oman brändin mainostaminen on LinkedIn. Kyseisellä sivustolla löydät nopeasti muita yrityksiä, joiden kautta voit oppia enemmän alasta sekä luoda mittaamattoman arvokkaita yhteistyökumppanuuksia. Termi ”verkostointi” pitäisi olla kaikkien yritysten tiedossa ja ainoa tapa verkostoida on heittää verkot vesille itsenäisesti.

LinkedInissä voit siis luoda kumppanuuksia muiden alan yritysten kanssa. Mutta LinkedIn ei varsinaisesti kasvata itse asiakaskantaa, sillä sivuston tarkoitus on auttaa käyttäjiä työllistymään.

Asiakkaat löytyvät Facebookista

Asiakkaiden houkuttelemiseksi yrityksen pitää etsiä parhaat kanavat kuluttajien tavoittamiseksi – suuntaa siis katseesi Facebookiin. Luomalla omalle yrityksellesi täysin ilmaiseksi oman Facebook-sivun pääset lähemmäksi ymmärtämään, millaiset kuluttajat ovat mahdollisesti myös asiakkaita. Aiheeseen voit tutustua lisää lukemalla artikkelimme Modernia nettimarkkinointia.

Luomalla yksinkertaisen kampanjan, jossa lupaudut esimerkiksi lähettämään ilmaisen tuotteen tai lahjan viidelle ”tykkääjälle”, näet osallistujien profiileista, minkä tyyppiset (ikä, sukupuoli, paikkakunta jne.) ihmiset ovat kiinnostuneita yrityksestäsi. Ainoa kulusi on oma tuotteesi, mutta investoinnin mahdollinen tuotto voi olla moninkertainen. Toinen identtinen vaihtoehto on pyytää ihmisiä jakamaan yrityksesi kampanja, minkä jälkeen arvot jakajien kesken tietyn palkinnon. Jos mikään on varmaa tässä maailmassa, niin se on ihmisten halu ilmaisiin lahjoihin!

Webinaarit

Seuraava askel on aloittaa oma ”webinar” esimerkiksi YouTubessa (https://www.youtube.com/), missä voit mainostaa yrityksen tuotteita tai palveluita videolla. Mikä parasta, tämäkin on suhteellisen kustannustehokasta, sillä YouTube-kanavan aloittaminen on ilmaista. Omien webinaarien järjestäminen vaatii hieman enemmän investointeja audiovisuaalisten työkalujen suhteen. Mutta toisaalta – mikäli et investoi, ei kannata myöskään olettaa, että muut investoisivat sinun yritykseesi.

Kuten huomaat, nämä esimerkit ovat tehokkaita ja vieläpä ilmaisia – siis kullan arvoisia uusille yrittäjille.